«Κλείνουμε το μάτι» στη Ζωή!

Λέμε "ΟΧΙ" στον Ηλικιακό Ρατσισμό.

"Κλείνουμε το μάτι" στη Ζωή.. καταρρίπτουμε τα στερεότυπα

Παγκοσμίως, 1 στους 2 ανθρώπους είναι ρατσιστές, ως προς τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους.

Στην Ευρώπη, 1 στους 3, νέους και μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, αναφέρουν ότι εχουν γίνει στόχος ηλικιακού ρατσισμού, με τον ηλικιακό ρατσισμό να είναι πιο δυνατός από το φυλετικό ρατσισμό και το σεξισμό.

Κάθε μέρα είναι και μία ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι :

- δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε, να «ακούμε», να «βλέπουμε» διαφορετικά τους ανθρώπους λόγω της ηλικίας τους, μικρής ή μεγάλης. 

- οι καλύτερες ιδέες και τα πιο "δυνατά" αποτελέσματα δημιουργούνται όταν υπάρχει συλλογικότητα, οι άνθρωποι συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό, συνεισφέροντας ο κάθε ένας με το πιο δυνατό του στοιχείο στο στόχο. Το "πόσο χρονών είσαι" δεν έχει θέση 

- πρέπει όλοι μαζί να «δουλέψουμε» για την εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού, να βρούμε τους σωστούς λόγους να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον, να «ενώσουμε τις φωνές», ... γιατί τότε θα υπάρχει περισσότερο χώρος για την προσωπική και συλλογική ευτυχία.

Γιατί η ευτυχία ... δεν πρέπει να έχει ηλικία !

Κάθε ένας από εμάς, κάθε πρόσωπο, όλοι μαζί, μπορούμε να συνθέσουμε τη μεγάλη εικόνα μίας κοινωνίας συμπεριληπτικής και ταυτόχρονα ανοιχτής σε όλες τις ηλικίες.

"Κλείστε το μάτι" στη ζωή και στείλτε μας τη δική σας φωτογραφία* στο actions@antama.gr, συμμετέχοντας στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τον Ηλικιακό Ρατσισμό !

 

*Οι  φωτογραφίες που θα αποσταλούν, θα δημοσιοποιηθούν στο site και σε άλλα μέσα επικοινωνίας της ΑΝΤΑΜΑ, στα πλαίσια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης κατά του Ηλικιακού Ρατσισμού