Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενηλίκων 65+ «Βοηθός ερμηνευτή στο Μουσείο»

Ένα 6μηνο θεωρητικής και πρακτικής μάθησης, ερμηνείας & αλληλεπίδρασης με τα παιδιά και τα εκθέματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ''Βοηθός Ερμηνευτή στο Mουσείο”!

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Βοηθός Ερμηνευτή στο Μουσείο», σχεδιασμένο για άτομα 65+ και διάρκειας έξι μηνών, ξεκίνησε ! Είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικoύ Παιδικού Μουσείου  και της Antama , παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του "ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος".

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση ενηλίκων 65+ με τη μουσειακή εκπαίδευση και η ενεργή συμμετοχή τους στη βιωματική εκπαίδευση και στη συνέχεια σε εθελοντικά προγράμματα μουσείων, ως βοηθοί ερμηνευτών.

Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι οι ενήλικες 65+:
• να εφοδιαστούν με τρόπους ερμηνείας και συνεργασίας με το κοινό των μουσείων
• να καταρτιστούν σε παιδαγωγικές θεωρίες μάθησης που μπορούν να εφαρμοστούν στα μουσεία
• να αξιοποιήσουν τα μουσεία ως ένα πολύτιμο εργαλείο πολιτισμού, μάθησης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και εξέλιξης ικανοτήτων,
• να εξοικειωθούν με πρακτικές εθελοντικής προσφοράς
• να παραμείνουν κοινωνικά ενεργοί και να ενισχυθούν οι διαγενεακές σχέσεις, μέσω της αλληλεπίδρασης των γενεών στα προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Τι θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι 65+;
• θα αποκτήσουν καινούριες δεξιότητες,
• θα αλληλεπιδράσουν με παιδιά και οικογένειες, δημιουργώντας σχέσεις που φέρνουν διαφορετικές γενιές κοντά,
• θα έρθουν σε επαφή με νεότερους και συνομήλικους ανθρώπους και θα δημιουργήσουν νέες παρέες, φιλίες.

Παράλληλα, τα παιδιά που είτε επισκέπτονται το Μουσείο είτε συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό του πρόγραμμα θα βιώσουν τη χαρά της αλληλεπίδρασης με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που θα τους μεταφέρουν τις δικές τους εικόνες, ιστορίες, εμπειρίες σχετικές με τις θεματικές των εκθεμάτων του Μουσείου και των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.

Όλες οι γενιές μαζί γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας !

Στο πλαίσιο της  Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος έχει θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», η δραστήρια ομάδα των βοηθών ερμηνευτών/τριών άνω των 65 ετών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη συνεργασία και υποστήριξη του Μουσείου και της ΑΝΤΑΜΑ αναλαμβάνει τη λειτουργία του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας και υλοποιεί δράσεις που σχεδίασε με σκοπό να έρθουν κοντά οι γενεές, να μοιραστούν συναισθήματα, να μάθουν ο ένας (από) τον άλλο και να έχουν μια χαρούμενη εμπειρία στο μουσείο.

Σάββατο 13 Μαΐου & Κυριακή 14 Μαΐου 2023 και ώρες 11:00 - 15:00

«Όλες οι γενιές... εν δράσει, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων»

Για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων και τις οικογένειές τους

Ελάτε να επικοινωνήσουμε, να παίξουμε και να χαρούμε στο μουσείο, σχηματίζοντας ένα ουράνιο τόξο που χωρούν όλα τα χρώματα και οι ηλικίες!

Κατασκευές με κορδέλες, υφάσματα, κοχύλια, δημιουργία κοσμημάτων από ανακυκλωμένο χαρτί, οριγκάμι και άλλες πολλές και ξεχωριστές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις συλλογές του μουσείου.

Απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης στο 2103312995-6,

(Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-15:00)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρες 11:00 - 13:00

«Το Παιδικό Μουσείο μέσα από τα μάτια των μεγάλων… (65+) παιδιών»

Για άτομα άνω των 65 ετών

Ελάτε να γνωρίσετε καλύτερα το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και τις δυνατότητες που προσφέρει για κοινωνική δραστηριοποίηση και παιχνίδια συνάντησης όλων των γενεών!

Εσείς, παίζετε μαζί μας - στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας;

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2103312995-6 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-15:00)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  «Βοηθός Ερμηνευτή στο Μουσείο», σχεδιασμένο για άτομα 65+ είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικoύ Παιδικού Μουσείου  και της Antama, παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του "ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος".