«Μεγαλώνουμε Μαζί. Μεγαλώνουμε Καλύτερα.»

Η συμμετοχή ολοκληρώθηκε ! Διαρκεια 6/9 - 1/10 Έκθεση Διαγενεακής Φωτογραφίας- Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Διαγενεακή Γιορτή στον Κήπο Μεγάρου Μουσικής!

Στις 10 Οκτωβρίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, μικροί και μεγάλοι, σχηματίσαμε μία μεγάλη παρέα για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την "Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιακά Μεγαλύτερων Ανθρώπων" που γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Παρά τη βροχή, σχεδόν 300 άνθρωποι - οικογένειες με παππούδες και παιδιά, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών που προσήλθαν μόνοι- όλοι με θετική διάθεση για επικοινωνία και διάδραση, απέδειξαν στην πράξη ότι ΜΑΖΙ οι γενιές Μεγαλώνουμε Καλύτερα!

Ο κήπος στολίστηκε με υπέροχες διαγενεακές-οικογενειακές φωτογραφίες 96 συμμετεχόντων όλων των ηλικιών, που μοιράστηκαν μαζί μας προσωπικές τους στιγμές με τις οποίες συμμετείχαν στη Διαγενεακή Έκθεση  Φωτογρφίας «Μεγαλώνουμε Μαζί. Μεγαλώνουμε Καλύτερα!». 

6 Οργανώσεις (Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Οργάνωση Γη, BEACTIVE HELLAS, Πεταλούδα, 50και ΕΛΛΑΣ, People Behind) και 3 Αθλητικές Ομοσπονδίες (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, Ελληνική Ομοσπονδία table tennis, Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ) προσέφεραν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν μέσα από ψυχαγωγικές δράσεις που εξασκούν πνεύμα και σώμα, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαγενεακής επαφής και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ηλικιακού ρατσισμού και τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας συμπεριληπτικής  και ισότιμης προς όλους!

Η Διαγενεακή Γιορτή πραγματοποιήθηκε από την  Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης-ΕΕΜΕΓ και την ΑΝΤΑΜΑ, στο πλαίσιο διοργάνωσης του 17ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας - EuGMS στην Αθήνα (11-13 Οκτωβρίου 2021,"Growing Old in Better Health: Building Synergies across Europe") και ολοκληρώθηκε με τη φύτευση ενός δέντρου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των MKO και Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο πρόεδρος της EuGMS και 3 μικρά παιδιά, το σήμερα και το αύριο !


Διαγενεακή Γιορτή - Φωτογραφίες