Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: ΑΡΡΩΣΤΟΦΟΒΙΑ/ ΦΟΒΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αντα45:
Συγχαρητήρια οποίος το σκέφτηκε είναι αστέρι!
Η δική μου τετριμμένη ίσως ερώτηση: Πώς θα αποβάλλω τη παθολογική φοβία που έχω για τους γιατρούς και γενικά το φόβο αρρώστιας/θανατου για μενα και τους δικούς μου?
Ούτε καρδιολόγο δε μπορώ να πάω 😰
Απάντηση - Κέλλυ:
Γλυκειά μου Άντα,

Να φανταστώ ότι η πανδημία σου ενέτεινε τη φοβία, σωστά;
Τώρα είναι η ώρα να το λύσεις! Γιατί, πίστεψέ με, μεγαλώνοντας, οι φόβοι εντείνονται και δεν το χρειάζεσαι αυτό.
Σίγουρα, κάτι, είτε στην παιδική σου ηλικία, είτε αργότερα, θα ενεργοποίησε αυτόν τον φόβο, τον οποίον έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Και είναι δυσάρεστο, καθώς ο φόβος αυτός, εχει οδηγήσει πολλές φορές ανθρώπους με πολύ απλές ασθένειες να μη λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα να χειροτερεύσουν.

Από τον τρόπο γραφής σου, διακρίνω έναν ανοιχτό, δυνατό άνθρωπο. Γιατί δεν κάνεις το βήμα να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ψυχολόγου; Είναι σίγουρο ότι εντοπίζοντας τους λόγους, θα εντοπίσεις και τους τρόπους λύσης. Γιατί φοβίες έχουμε όλοι και σε περιόδους έντονου στρες αυτές μεγεθύνονται και μας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις.
Όμως, με μία σωστή ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, θα μπορέσεις να βρεις τους μηχανισμούς να αποφορτίζεσαι και να παρηγορείς τους φόβους σου, αλλά και μην φαντάζει η επίσκεψη σε έναν γιατρό τρομακτική, αλλά απαραίτητη για την καλή σου υγεία.

Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι,

Γιαγιά Κέλλυ
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !