Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: ΠΑΡΟΝ Ή ΜΕΛΛΟΝ

Dori:
Αγαπητέ αναγνώστη,
Βρίσκομαι σε μια φάση της ζωής μου που ανοίγονται πολλές επιλογές. Είμαι 24 χρόνων, έχω τελειώσει τις σπουδές μου, 2 χρόνια δουλεύω (στον ιδιωτικό τομέα) και βιώνοντας τις συνθήκες εργασίας σε ιδιωτικά σχολεία -είμαι νηπιαγωγός- έχω απογοητευτεί!
Αυτό το χρόνο επέλεξα να μην εργάζομαι για να αναστοχαστω τι επιλογές θα παρω για το μέλλον. Να ανοίξω τη δίκη μου επιχείρηση, να μαζεύω χαρτιά για το δημόσιο, να φύγω στο εξωτερικό; Κάπου έχω διαβάσει ότι οποίος σκέφτεται το μέλλον έχει άγχος και οποίος ζει στο παρόν έχει ηρεμία. Αλλά το παρόν που επέλεξα δεν με αφήνει από τις σκέψεις για το πως θα ζήσω στο μέλλον, καλύπτοντας τις βασικές μου ανάγκες και προσφέροντας στην κοινωνία με το επάγγελμα που αγαπώ.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Απάντηση - Ηλίας:
Γεια σου Dori,

Όλοι μας έχουμε κάποτε βρεθεί σε σταυροδρόμι που δεν ξέρουμε ποιόν δρόμο να ακολουθήσουμε και αναζητήσαμε λύσεις ρωτώντας τους άλλους για μία γνώμη που θα μπορούσε να μας διαλευκάνει το πεδίο. Όμως την απάντηση τελικά μόνο οι ίδιοι μπορούμε να τη δώσουμε.
Το καλό είναι ότι είσαι ακόμα νέα και έχεις το χρόνο μπροστά σου, όχι για να πάρεις τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά το χρόνο να κάνεις επιλογές, είτε βγουν σωστές, είτε λάθος.

Γιατί να κουράζεις το μυαλουδάκι σου με το πως θα ζήσεις στο μέλλον και να μην εστιάσεις να βρεις πως θέλεις να ζεις στο σήμερα; Το σήμερα είναι αυτό που θα σε οδηγήσει μπροστά.

Καλός είναι και ο στοχασμός, αλλά τις απαντήσεις θα τις βρεις πιο γρήγορα στο πεδίο. Άρχισε να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα, πράγματα που σου αρέσουν, να δεις τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί και αποδίδει καρπούς και τι είναι αυτό που απορρίπτεις και θα δεις ότι με τη δοκιμή θα αρχίζει να διαφαίνεται ο δρόμος που θέλεις να πάρεις.
Έχεις το πλεονέκτημα των νειάτων ,αξιοποίησέ το όσο πιο πολύ μπορείς!

Παππούς Ηλίας
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !