Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: Σχέση

Μαργαρίτα:
Γεια σας! Ο φίλος μου (να πω πρώην φίλος?) μου ζήτησε πριν 1 μήνα περίπου να κάνουμε ένα διάλειμμα. Δεν ήθελε να βάλουμε περιορισμό στο χρόνο. Όμως δε θέλω να τον χάσω από τη ζωή μου. Κι απ' όσο μου χει πει ούτε κι αυτός. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σέβομαι το χρόνο που μου ζήτησε και προσπαθώ κι εγώ κάποια λάθη που έγιναν σ αυτή τη σχέση και να διορθωθω πρώτα εγώ ή ίδια. Όμως δεν περνάει μέρα που να μην τον σκέφτομαι. Τι να κάνω? Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.
Απάντηση - Δέσποινα:
Αχ, Μαργαρίτα...αυτές είναι δύσκολες καταστάσεις.

Λυπάμαι που ίσως θα σε στεναχωρήσω λιγάκι, αλλά, συνήθως, ένα διάλλειμα ‘επ' αόριστόν’, είναι μάλλον ένας τρόπος να διακοπεί μια σχέση με εύσχημο τρόπο.
Γιατί, διάλειμμα θα έπρεπε να είναι μία κοινή απόφαση για να επανεκτιμήσετε κάποια πράγματα, αλλά με ορισμένη διάρκεια, ορισμένη και από τους 2.

Είναι καλό που σκέφτεσαι τα λάθη σου (όπως τα λες) και θα είναι κάτι θετικό που θα βγει από αυτήν την εμπειρία, αρκεί να επικεντρωθείς σε εσένα την ίδια και να αξιολογήσεις τα δικά σου «θέλω», όχι μόνο αυτά του συντρόφου σου.
Μία σχέση για να λειτουργήσει αλλά και διαρκέσει σε βάθος χρόνου, χρειάζεται να καλύπτει, έως έναν ικανοποιητικό βαθμό, τα θέλω και των δυο ανθρώπων.

Κάθε εμπειρία είναι ένα μάθημα ζωής . Η απώλεια μιας σχέσης είναι οδυνηρή κι ελπίζω να μην κρατήσει πολύ, είτε επιστρέψετε ισότιμα ο ένας στον άλλον, είτε πάρετε διαφορετικά μονοπάτια.

Σου στέλνω μια σφιχτή αγκαλιά! 😊

Γιαγιά Δέσποινα
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !