Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: Το παιδί μου αρνείται να φάει

Ελεάνα:
Εσείς τι κάνατε όταν το παιδί σας αρνιόταν πεισματικά να φάει το φαγητό του και ζυγίζεται κάθε μερα για να ελέγξει το βάρος του? Έχω μία κόρη 12 ετών και αντιδράει στα πάντα με έντονο τρόπο. Φοβάμαι πολύ, καθώς είναι ένα καθολα υγιές κορίτσι, γυμνάζεται, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει συνέχεια νεύρα και αρνιέται να φάει οτιδηποτε μπορεί να της προσθέσει θερμίδες δηλαδη οτιδηποτε στην ηλικια της θα επρεπε να της δινει χαρα όπως ένα γλυκο, ένα παγωτο, πιτσα με τους φιλους της. Τη βλέπω πιεσμένη, στεναχωρημένη και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Ελεάνα
Απάντηση - Μαρία:
Αγαπητή Ελεάνα, η μόνη απάντηση που θα μπορούσε καθένας από εμάς εδώ στους cyber pappoudes να σου δώσει, είναι ότι το καλύτερο για το παιδί σου είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Τα θέματα διατροφικών διαταραχών στη δική μας εποχή δεν ήταν τόσο περίπλοκα όσο έχουν γίνει στη σημερινή κοινωνία, ωστόσο, με αφορμή το γράμμα σου, με μία σύντομη έρευνα, είδα ότι υπάρχουν πλέον τόσο εξειδικευμένοι ψυχολόγοι, όσο και εξειδικευμένα κέντρα για διατροφικές διαταραχές στα οποία θα ήταν καλό να απευθυνθείς για μία πρώτη ενημέρωση και καθοδήγηση. Ήδη, η αναγνώριση του προβλήματος, είναι το πρώτο θετικό βήμα. - Μαρία
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !