Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: Επιλογές

Nico Yazawa:
Καλημέρα, Είμαι 28 ετών. Δεδομένου της κατάστασης που ζούμε, τι πρέπει ένας νέος άνθρωπος με αυξημένη συναίσθηση ηθικής και δικαιοσύνης να κάνει για την κοινωνία μας; Φέτος δεν είχα καν όρεξη να πάω διακοπές και δεν πήγα ενώ είχα την δυνατότητα. Δεν νοιάζομαι για την διασκέδαση μου ούτε για περιουσία ή καριέρα. Δεν αντέχω απλά να βλέπω την κοινωνική κατρακύλα και όλο το καλοκαίρι διαβάζω για τον τομέα που σπουδάζω και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω αλλά δεν μπορώ να βρω καμία λύση και δεν πιστεύω ότι υπάρχει και μία που θα μπορούσε να βρει ένα άτομο μόνο του.
Απάντηση - Μαρία:
Καλημέρα Nico!
Ποτέ κανείς δεν άλλαξε τον κόσμο μόνος του! Όμως, η απέραντη θάλασσα αποτελείται από μυριάδες σταγόνες, ένας Μαραθώνιος αποτελείται από βήματα. Θέλω να πω , ότι ο καθένας μας είναι μία σταγόνα μέσα στην ανθρωπότητα και κάθε σταγόνα συνεισφέρει στον αγώνα ανάλογα με τις δυνάμεις της. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει κοινωνική κατρακύλα. Οι αξίες δεν είναι πιά ιδιες, το καλό του συνόλου δεν μας λέει πολλά, ο σεβασμός έχει πάει περίπατο, τα παιδιά τα θεωρούν όλα δεδομένα, οι γονείς κάνουν ο,τι μπορούν για να ανταποκριθούν σ αυτό, τα χρήματα είναι το νο.1 στην αξιολόγηση των ανθρώπων!

Όμως το να μην νοιάζεσαι για διασκέδαση, περιουσία, καριέρα, σημαίνει κάποια μικρή παραίτηση, η οποία δεν μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς που στην εποχή μας δεν κοιτάζαμε τον πρύτανη στα μάτια από σεβασμό και τώρα βλέπουμε οτι τον «χτίζουν» στο γραφείο του? Όμως, εσύ, είσαι ο μόνος που εξουσιάζεις τον εαυτό σου και μπορείς να παίξεις σημαντικό ρόλο στην οικογένεια σου και τον στενό σου κύκλο.

Θα σου πω ένα παράδειγμα: Ήρθε μία φίλη της εγγονής μου, 8 χρονών, να παίξουν. Πηγαίνοντας στο δωμάτιο της εγγονής μου, το κοριτσάκι απόρησε και την ρώτησε έντρομο, «πω,πω, δεν έχεις τηλεόραση στο δωμάτιο σου; και πως κοιμάσαι;”. “Η μαμά, μας διαβάζει βιβλία πριν κοιμηθούμε” της απάντησε εκείνη. Να, ένα παράδειγμα απλό, καθημερινό που μπορείς να κάνεις την διαφορά! Ο καθένας μας μπορεί να κάνει την διαφορά σε κάθε τομέα!
Ελπίζω να έβαλα ένα λιθαράκι, σαν τροφή στις σκέψεις σου!

Γιαγιά Μαρία
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !