Μικροί & Μεγάλοι δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»

και μειώνουν τις αποστάσεις Αφιέρωσε ένα έργο στον αγαπημένο σου Μικρό ή Μεγάλο!
Συμμετοχή έως 14/5/2021

Περιγραφή Ενέργειας

H ΑΝΤΑΜΑ & το Ελληνικό Παιδικό Mουσείο φέρνουν Μικρούς και Μεγάλους «κοντά»!

Ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα γράμμα, ένα ποίημα, μια ευχή, καλούμε Μικρούς και Μεγάλους να αποτυπώσουν τα συναισθήματα τους για τον αγαπημένο τους Μεγάλο ή Μικρό, τώρα που ακόμα η απόσταση μας κρατάει «μακριά». Πιο συγκεκριμένα:

- Παιδιά και έφηβοι (4-15 ετών): Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή, ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σας θείο/ θεία/ Μεγάλο? Τι θα θέλατε να τους «πείτε», να κάνατε τώρα μαζί;

 - Ενήλικες 65+ ετών: Τι θα θέλατε να «πείτε», να αφιερώσετε στα εγγόνια/ανίψια/ αγαπημένα σας παιδιά τώρα που είστε σε απόσταση; Ποια στιγμή ζεσταίνει την καρδιά σας;

Σκοπός της ενέργειας είναι να δώσουμε χώρο στη δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων διαφορετικών γενεών και μέσα από αυτά να αναδείξουμε την ανάγκη και τη σημασία της διαγενεακής, επαφής, για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας στην οποία δεν υπάρχει χώρος για ηλικιακές διακρίσεις και «αποστάσεις». Μιας κοινωνίας που ακόμα και αν οι συνθήκες απαιτουν για κάποιον καιρό  απόσταση, μπορούμε να είμαστε "αντάμα".

Στο τέλος της ενέργειας, θα δημιουργηθεί κολλάζ από τα έργα (ζωγραφική και κείμενα) όλων των συμμετεχόντων, το οποίο θα δημοπρατηθεί. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα με μικρούς και μεγάλους ( 65+) από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και ευρύτερα σε μουσειακούς χώρους. 

Πάρτε μολύβι, πινέλα, χαρτί και δημιουργήστε ένα έργο για τον αγαπημένο σας Μικρό ή Μεγάλο!

Η διάρκεια της ενέργειας είναι 20/4 έως και 14/5.

#antama #hcm #AWorld4AllAges #intergenerational #bonds #socialinclusion #inclusiveness #leavenoagebehind

Φόρμα Συμμετοχής

sample image

Έργα μικρών καλλιτεχνών

Το αγαπημένο μου σκυλάκι!
Βάσω (65) Γιαννάκη "Αντετοκούμπο"
Ο κορωνοϊός που μας χωρίζει.
Ηλίας Κραββαρίτης (12) Γιαγιά μου την Ειρήνη
Η Γιαγιά μου μακριά μου
Βαγγέλης Κραββαρίτης (12) Γιαγιά μου την Ειρήνη
Ανοιξιατικο Στεφάνι
Εύα (8) σε όλους το Πάσχα με ευχές για Καλή Ανάσταση!
Τρώγοντας γλυκά με τη γιαγιά στην εξοχή...
Εμμέλεια (7) Γιαγιά μου Νίκη

Kυριάκος (12) θείο Μιχάλη και τα ξαδερφια μου

Μαρκέλλα (9) Γιαγιά και παππου

Καρολίνα (11) παππού Κώστα τον γλυκατζη

Μαργαρίτα (8) παππού και την γιαγιά
Κατσικάκια παίζουν !
Γιάννης-Αντώνης (5) Θείο Γιώργο
Μονόκερος και γατάκι
Αλεξάνδρα (6) Γιαγιά μου

Ηλίας (75) 4 Εγγονια μου

Σταύρος (75) Κοράκλα μου

Ανδρεας (76) Ανιψιά μου
Βόλτα στην εξοχή με την γιαγιά Ελένη
Στρατής (6) Γιαγιά Ελένη
Aφιερωμένο σε έναν μικρούλη rock star
Δήμητρα (65) Γιάννη
Ευχες για την ονομαστικη εορτη
Καλλιανος Παναγιωτης & Ιωαννα (78) Εγγονο μας
Το Αυγό! Ευχες για Καλο Πασχα
Γιωργος Βαρβαρηγος (4) Γιαγια
Θέλω να πάω στο δάσος να μαζέψουμε Λουλούδια με τον παππού και την γιαγιά μου !
Σοφια Μεταξακη (9) Παππού και γιαγιά
Θέλω να δω το ηλιοβασίλεμα με την γιαγιά μου!
Kaizi Voutsadakis (9) Γιαγιά
Θέλω να κάνω κηπουρική με τον παππού μου
Μυρτω Βασιλειάδη (9) Παππού
Η οικογένεια μου πάλι όλη μαζί !
Μάγια (5) Γιαγιά και Παππού
Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και βλέπουν ένα περιστέρι
Γιάννης Κ (4 1/2) Γιαγιά μου

Δημητρα (6) Γιαγιά Τούλα
At the park
Θεοδώρα (9) Παππού και Γιαγιά

Βίκτωρας Δημόπουλος (9) Παππούδες και Γιαγιάδες
Η Καβάλα
Νίκη Σπύρου (80) Βίκτωρα και Σπύρο (εγγόνια)
Fairies
Κατερίνα (9) Γιαγιά Κατερίνα

Όροι Συμμετοχής

Η ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνουν μια διαδικτυακή Διαγενεακή Δράση με τίτλο «Μικροί (4-15 ετών) & Μεγάλοι (65+ ετών) δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»». 

- Η ενέργεια έχει διάρκεια από την Τρίτη 20/04/2021 και ώρα 09:00 έως και την Παρασκευή 14/05/2021 στις 23:59. Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές που υποβάλλονται εντός των χρονικών ορίων διάρκειας της ενέργειας

- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά και έφηβοι ηλικίας 4 -15 ετών, καθώς και ενήλικες άνω των 65 ετών.

- Ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα γράμμα/ ένα ποίημα/ μια ευχή οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν τα συναισθήματα τους για τον αγαπημένο τους Μικρό ή Μεγάλο άνθρωπο  τώρα που είναι σε απόσταση. Πιο συγκεκριμένα:

    -> Παιδιά και έφηβοι (4-15) προς άτομο 65+: Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή, ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σας θείο/ θεία/ μεγάλο? Τι θα θέλατε να τους «πείτε», να κάνατε τώρα μαζί;

    -> Ενήλικες 65+ προς νέο : Τι θα θέλατε να «πείτε», να αφιερώσετε στα εγγόνια/ανίψια/ αγαπημένα σας παιδιά τώρα που είστε σε απόσταση; Ποια στιγμή ζεσταίνει την καρδιά σας;

- Για τη ζωγραφική μπορούν να χρησιμοποιηθούν μολύβια, μαρκαδόροι, κραγιόν, νερομπογιές τέμπερες, ακρυλικά, μελάνια, λαδομπογιές ακουαρέλες. Για όλα τα έργα (ζωγραφική ή κείμενο) θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί χαρτι/ καμβάς/ χαρτόνι μεγέθους Α4 (21 Χ 28cm). Όλα τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και ειδικά για τα έργα ζωγραφικής σχεδιασμένα στο χέρι.

- Το έργο θα πρέπει να είναι ατομικό και ο κάθε συμμετέχων μπορεί να συμμετάσχει με 1 έργο (ζωγραφική, γράμμα/ ένα ποίημα/ μια ευχή), στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται το μικρό όνομα και η ηλικία του δημιουργού.

- Τα έργα φωτογραφίζονται σε μορφή αρχείων JPG ή PNG και το μέγεθος θα πρέπει να είναι μέχρι 3 MB. Στη συνέχεια ανεβαίνουν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΑΝΤΑΜΑ https://antama.gr/hcm.php με συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που περιλαμβάνει ως υποχρεωτικά πεδία το όνομα, ηλικία του συμμετέχοντα, σε ποιον το αφιερώνει, ονοματεπώνυμο και email αποστολέα. Στην περίπτωση των ανήλικων συμμετεχόντων (παιδιά και έφηβοι), η φωτογραφία του έργου θα  «ανεβαίνει» από τον ενήλικο κηδεμόνα

- Με την υποβολή του έργου, ο συμμετέχων θα βλέπει αυτόματα στη φόρμα συμμετοχής μήνυμα για την επιτυχή λήψη. Όταν το έργο δημοσιοποιηθεί στην σελίδα, θα ενημερώνεται σχετικά στο e-mail.που έχει δηλώσει.

- Συμμετοχές με έργα τα οποία φέρουν σεξουαλικό, βίαιο υβριστικό, εμπρηστικό περιεχόμενο, υποκινούν οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό (ηλικιακό, φυλετικό, εθνικιστικό) σεξισμό, ή οποιαδήποτε μορφή διάκρισης και είναι προσβλητικά δε θα γίνονται δεκτά. Επίσης, δε θα γίνονται αποδεκτές συμμετοχές που περιέχουν προσβλητικό της τιμής και αξιοπρέπειας περιεχόμενο έναντι Δημόσιας ή Διοικητικής ή Εκκλησιαστικής Αρχής ή οποιουδήποτε τρίτου), ή αντικείμενο στις κείμενες διατάξεις ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο απρεπές. Δε θα γίνονται δεκτές συμμετοχές που το περιεχόμενο δεν είναι σχετικό με το θέμα της ενέργειας και / ή  παρουσιάζουν ασάφειες.

- Το ηθικό δικαίωμα παραμένει στον πνευματικό δημιουργό του έργου (άρθρο 4 ν. 2121/1993 [ΦΕΚ 25, τ. Α΄, 04.03.1993]. Με τη συμμετοχή στην ενέργεια παραχωρείται στους Διοργανωτές (ΑΝΤΑΜΑ και Ελληνικό Παιδικό Μουσείο) αμετάκλητη, απεριόριστη, παγκόσμια και αποκλειστική άδεια έκθεσης, έκδοσης, χρήσης, επεξεργασίας, προσαρμογής, αναπαραγωγής, διανομής, αναθεώρησης, παρουσίασης και δημιουργίας παραγώγων του έργου. Τα υποβαλλόμενα έργα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις και έντυπα υλικά των Διοργανωτών  για κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με χρήση, αποκλειστικά και μόνο, του μικρού ονόματος χρήστη και της ηλικίας και όχι οποιουδήποτε άλλου προσωπικού δεδομένου αυτών, όπως ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση. Τα προσωπικά στοιχεία συλλέγονται στο πλαίσιο της ενέργειας, δεν διατίθενται, δεν παραχωρούνται σε τρίτους και δεν θα χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. (Σημειώνεται ότι, όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ισχύουν τα αναφερόμενα στο ν.2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα».)

- Μετά την ολοκλήρωση της ενέργειας θα δημιουργηθεί κολλάζ από τα έργα όλων των συμμετεχόντων (ζωγραφική και κείμενα), το οποίο θα δημοπρατηθεί. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα με μικρούς και μεγάλους ( 65+) από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και ευρύτερα σε μουσειακούς χώρους. 

- Τα έργα, μετά το πέρας της πανδημίας και εφόσον επιτραπούν οι δια ζώσης εκδηλώσεις, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση στον χώρο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  στα πλαίσια της εβδομάδας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας  για την Τρίτη Ηλικία.

-  Η ΑΝΤΑΜΑ και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ διατηρούν το δικαίωμα να φωτογραφίσουν, να αναπαράγουν, να καταχωρήσουν, να μεταδώσουν ή δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο τα έργα. Διατηρούν το δικαίωμα να κάνουν χρήση των μέρους των έργων (ή του συνόλου), να κόψουν,

- Σε περίπτωση υλοποίησης εκδήλωσης με παρουσία των συμμετεχόντων φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκάστοτε εκδήλωση θα μπορεί να δημοσιεύεται μετά το πέρας της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο. Αποδοχή της συμμετοχής στην ενέργεια και παρουσία σε εκδηλώσεις για την ενέργεια συνεπάγεται συγκατάθεση στην δημοσίευση φωτογραφιών ή και βίντεο των παιδιών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.

-  Όσον αφορά τους όρους οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν, τροποποιήσουν, αφαιρέσουν ή προσθέσουν μέρος τους χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, ανά πάσα στιγμή.

- Η συμμετοχή στην ενέργεια σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω αναγραφόμενων όρων και των παραρτημάτων τους.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι πρέπει να κάνω για να πάρω μέρος στη δράση «Μικροί (4-15 ετών) & Μεγάλοι (65+ ετών) δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»» ;

Να πάρεις ένα χαρτί / καμβά/ χαρτόνι Α4, να χρησιμοποιήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου για οδηγό και …. να ζωγραφίσεις, να γράψεις ή να κάνεις ένα συνδυασμό ζωγραφικής και κειμένου.

Αν είσαι παιδί ή έφηβος (4-15) σκέψου ένα αγαπημένο σου άτομο 65+ και δημιούργησε ένα έργο. Σκέψου μια αγαπημένη σας στιγμή ή ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σου θείο/ θεία/ μεγάλο, ή κάτι που θα ήθελες να τους «πεις», να κάνατε τώρα μαζί και αφιέρωσέ το.

Αν είσαι ενήλικας 65+ σκέψου ένα αγαπημένο σου νέο άτομο (πχ εγγόνια/ ανίψια/ παιδι με κοντινή σχέση) και αφιέρωσε του ένα έργο με κάποια όμορφη στιγμή σας, με λόγια που θα ήθελες να του πεις τώρα που είστε σε «απόσταση»

Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να Δημιουργήσω ;

Πρέπει να είσαι 4-15 ετών ή 65 ετών και άνω.

Έχω περισσότερους από έναν αγαπημένους που θα ήθελα να τους αφιερώσω. Μπορώ να στείλω περισσότερα από ένα έργο;

Μπορείς να συμμετέχεις με ένα μόνο έργο. Όμως στο έργο σου μπορείς να έχεις περισσότερα από ένα άτομα, στα οποία το αφιερώνεις.

Τι υλικά μπορώ να χρησιμοποιήσω για το έργο μου;

Για όλα τα έργα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί χαρτι/ καμβάς/ χαρτόνι μεγέθους Α4 (21 Χ 28cm). Για τα έργα ζωγραφικής μπορείς να χρησιμοποιήσεις μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, νερομπογιές τέμπερες, ακρυλικά, μελάνια, λαδομπογιές ακουαρέλες.

Τι πρέπει να κάνω για να στείλω το έργο μου ;

Να φωτογραφίσεις το έργο σου με κινητό ή tablet ή φωτογραφική μηχανή, προσέχοντας να μη φαίνονται σκιές όπως φωτογραφίζεις το έργο. Το αρχείο θα πρέπει να είναι JPG ή PNG, και το μέγεθος μέχρι 3 MB. Μετά να ανεβάσεις το έργο σου στο site συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής. Αν είσαι παιδί να ζητήσεις σε έναν ενήλικα να κάνει αυτό για εσένα.

Κι αν έχω και άλλες ερωτήσεις ;

Θα χαρούμε να σου τις απαντήσουμε, contact@antama.gr αρκεί να αφορούν τη δράση !

Φόρμα Συμμετοχής

sample image