Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: Ανεργία

Elli:
Άνεργη μητέρα με κοριτσάκι 2,5 χρόνων. Επέλεξα συνειδητά να απέχω για λίγο για να μεγαλώσω τη μικρή μας ,αλλά τώρα δεν μπορώ με τίποτα να βρω δουλειά. Ή θα πέφτω σε αναξιόπιστους εργοδότες που ακόμα θα καλέσουν ή θα δίνουν τα εξαιρετικά χρήματα 460 ευρώ (γιατρός,και δεν ντρέπεται) τι θα κάνω ???πόσο καιρό ακόμα πρέπει να περιμένω ?πότε θα βρεθεί κάτι καλό και για εμένα ? Ψάχνω ήδη τόσους μήνες από το καλοκαίρι και ακόμα τίποτα....φανερά απογοητευμένη 😭
Απάντηση - Μαρία:
Αγαπητή Έλλη, σ ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι μαζί μου τον προβληματισμό σου.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς, πόσο μάλλον εγώ η ίδια, δεν μπορεί να σου δώσει μία ‘λυτρωτική’ απάντηση, καθώς αγγίζεις ένα μείζον θέμα της σημερινής κοινωνίας.
Δεν μου αναφέρεις τι έχεις σπουδάσει ή σε ποιο αντικείμενο αναζητάς εργασία, οπότε οι μικρές συμβουλές από μία γιαγιά που έζησε σε πολύ διαφορετική εποχή από εσένα είναι αρκετά γενικές.

Αυτό που θα σου συνιστούσα είναι να επανεκτιμήσεις και να ιεραρχήσεις τους λόγους και τις προσδοκίες σου από την αναζήτηση εργασίας. Τι εννοώ; Αν ο λόγος είναι πρωταρχικά οικονομικός, τότε ίσως θα πρέπει να διευρύνεις τις επιλογές σου, ακόμα και αν χρειαστεί να εργαστείς σε κάποιο αντικείμενο που δεν σε ικανοποιεί τόσο, αλλά θα συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα και σίγουρα αυτό θα σου δώσει προσωπική ικανοποίηση.

Αν πάλι ο λόγος είναι η επανένταξη στον εργασιακό χώρο και η καταξίωση σου σε κάποιο επάγγελμα, και πάλι θα πρέπει να γίνεις πιο ευέλικτη, πιθανότατα, καθώς είσαι αρκετό καιρό εκτός χώρου, να δεχτείς για παράδειγμα χαμηλότερο μισθό, αλλά με προοπτική, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να μεταβείς από μία θέση εργασίας στην επόμενη. Επίσης, να αξιοποιήσεις το δίκτυό σου, αν δεν το έχεις κάνει μέχρι σήμερα, ώστε φίλοι και γνωστοί να σε έχουν στο μυαλό τους εάν προκύψει κάποια θέση.

Μην αφήνεσαι στην απογοήτευση, καθώς, ο χρόνος που αφιέρωσες στην κορούλα σου, να είσαι σίγουρη ότι θα σου ανταποδώσει συναισθηματικά τώρα και στο μέλλον τα μέγιστα. Ήταν μία δύσκολη αλλά και εξαιρετικά σημαντική απόφαση και μπράβο σου!

Γιαγιά Μάρω
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !