Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: ΔΙΛΗΜΜΑ

Thalia:
Θέλω να φύγω από την Ελλάδα γιατί ζω για να δουλεύω και έχω κουραστεί. Έχω σχέση 12 χρόνια όμως και δε θέλει με τίποτα να φύγει όχι από τη χώρα αλλά από το σπίτι στο οποίο μένει με τη μαμά του. Είμαστε και οι 2 33 χρονών. Τι να κάνω?
Απάντηση - Μαργαρίτα:
Θάλεια γεια σου,
Σ ευχαριστώ πολύ για το εμαιλ σου.
Θα ήθελα να γνωρίζω κάποια περισσότερα πράγματα προτού δώσω μία συμβουλή, όπως το πώς είναι γενικότερα η σχέση σας, αν βλέπετε κοινό μέλλον, έχετε κοινά όνειρα και κοντινό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής.
Επίσης, είναι η εργασία ο μόνος λόγος που θέλεις να φύγεις στο εξωτερικό; Έχεις αντισταθμίσει τους παράγοντες που έχεις να αντιμετωπίσεις στο εξωτερικό με τους παράγοντες της ζωής σου στην Ελλάδα; Τη ζωή μακρυά από οικογένεια και φίλους, ίσως και τον φίλο σου;
Συνήθως οι νέοι άνθρωποι που αφήνουν την Ελλάδα, πάνε για μία καλύτερη επαγγελματική ανέλιξη, δηλαδή περισσότερα χρήματα. Αυτό συνεπάγεται πιθανότατα πολλές περισσότερες ώρες εργασίας, είσαι έτοιμη γι’ αυτό;
Θα πρότεινα να πάρεις λίγο χρόνο να σκεφτείς τα επόμενά σου βήματα, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα, σκεπτόμενη τι πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι εσύ, τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις για να το πετύχεις. Κάθε επιλογή έχει θετικά και αρνητικά, όμως εάν νιώθεις ότι αυτό πραγματικά θέλεις, θα πρέπει να το υποστηρίξεις με όλο σου το είναι.

Γιαγιά Μαργαρίτα
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !