Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ:
Καλησπέρα σας Δεν έχω κάποια εργασιακή εξειδίκευση και εργάζομαι από τα 20 μου περίπου σε δουλειές όπως τηλ. κέντρα, εστιάση, διανομές κτλ. Είμαι πλέον στα 43 και πριν λίγους μήνες αποφάσισα να βελτιώσω την εργασιακή μου πορεία, κάνοντας σεμινάρια πληροφορικής και πλέον εργάζομαι σε εταιρία ως προγραμματιστής. Διαπιστώνω όμως πως ο χώρος είναι πολύ ανταγωνιστικός, κυριαρχείται από νεότερες ηλικίες, και δυσκολεύομαι να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να είμαι "παραγωγικός". Έτσι βρίσκομαι όπως πριν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τις επιλογές μου στην εργασία. Δε ξέρω πως θα μπορούσα να βελτιώσω αυτό το κομμάτι που φυσικά επηρεάζει και τους υπόλοιπους τομείς. Συγχαρητήρια για το site, και ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση
Απάντηση - Δέσποινα:
Αγαπητέ Γιαννη σε ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα ερώτηση και το άνοιγμα της καρδιάς σου.

Το πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους σήμερα.
Αρχικά, θέλω να σε συγχαρώ για την επιλογή σου να ασχοληθείς με την πληροφορική γιατί έχει πια μπει για καλά στη ζωή μας και ήρθε για να μείνει. Μπράβο σου που βρήκες κιόλας δουλειά!

Καταλαβαίνω οτι νοιώθεις κάποια ανασφάλεια, εφόσον είναι ένας νέος τομέας για σένα, αλλά μιας και το αποφάσισες, είναι καλό να συνεχίσεις με υπομονή και επιμονή. Μπορεί νεότεροι να είναι κάπως πιο επιδέξιοι από σένα λόγω εξοικείωσης αλλά σίγουρα κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις. Σκέψου ότι εγώ ασχολήθηκα με κομπιούτερ γύρω στα 50 και τώρα είμαι εδώ και σου απαντώ.

Προσπάθησε να κάνεις τους νέους συνάδελφους φίλους και να συζητάτε απορίες σου. Οι άνθρωποι συνήθως χαίρονται να είναι χρήσιμοι στους άλλους.

Θα σε συμβούλευα να σιγουρεύεις πάντα τα ένσημα σου για σύνταξη και υγειονομική ασφάλιση γιατί τα χρόνια περνάνε γρήγορα και θα σου χρειαστούν.

Στη συνέχεια, δες μήπως μπορείς να κάνεις και κάτι συμπληρωματικό με τις γνώσεις σου π.χ. να βοηθάς ανθρώπους που δεν χειρίζονται υπολογιστές για να συμπληρώσουν αιτήσεις και έγγραφα που χρειάζονται. Έτσι μπορείς να βγάλεις και λίγα ακόμη χρήματα. Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει!

Δυστυχώς δεν βλέπω να ξαναγυρίζουμε στις εποχές της μονιμότητας στην εργασία και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη την εφευρετικότητα μας για να επιβιώσουμε. Αυτό ,όμως, ίσως κινητοποιήσει και την φαντασία και δημιουργικότητα μας.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου πχ να γυμνάζεσαι, να τρως υγιεινά, να βγαίνεις με φίλους, να κάνεις βόλτες και σπορ στη φύση. απλές δραστηριότητες που δεν χρειάζονται καν χρήματα.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και καλή τύχη σε ο,τι αποφασίσεις!

Δεσποινα
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !