Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: ΠΩΣ ΝΑ TOΝ ΞΕΧΑΣΩ;

Red flag:
Δεν μπορώ να ξεπεράσω τον πρώην μου..ξέρω ότι ήταν μια τοξική σχέση και καλώς τελείωσε αλλά μου λείπει πολύ και δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Επίσης δεν φέρθηκε καθόλου τίμια και ούτε κι αυτό μπορώ να ξεχάσω. Τι να κάνω για να τον ξεχάσω;
Απάντηση - Βάνα:
Αγαπητό μου κορίτσι,
Όλοι έχουμε ζήσει χωρισμούς που μας πλήγωσαν ή πλήγωσαν άλλους ανθρώπους.
Κάθε σχέση όταν τελειώσει αφήνει μία γλυκειά πικρία, η οποία περνάει με τον καιρό, αλλά και με τη δουλειά που εμείς κάνουμε με τον εαυτό μας.
Ήδη έχεις κάνει ένα πρώτο βήμα συνειδητοποιώντας ότι αυτή η σχέση ήταν τοξική (δεν λες περισσότερα γι αυτό και η τοξικότητα έχει πολλές βαθμίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση, μία τοξική σχέση δεν ευνοεί κανέναν).
Επίσης θέτεις θέμα τιμιότητας, το οποίο είναι πολύ σημαντικός παραγοντας σε μία υγιή σχέση.
Μου φαίνεται λοιπόν ότι η λογική σου έχει λειτουργήσει πολύ καλά, έχει λειτουργήσει προστατευτικά για εσένα και το μόνο που απομένει είναι να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να καταλαγιάσει και το συναίσθημα, συνήθως παίρνει λίγο παραπάνω.
Αν πάλι δεις ότι κάτι σε εμποδίζει συναισθηματικά από το να προχωρήσεις παρακάτω, ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό. Πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις την αξία σου γιατί η ζωή είναι μπροστά σου και μία επόμενη σχέση, αντάξιά σου είναι εκεί έξω και περιμένει.
Καλή δύναμη,
Γιαγιά Βάνα
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !