Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: Έρωτας

helpless romantic:
Είμαι 28 ετών και έχω σχέση με ένα αγόρι 23 ετών. Είναι η πρώτη φορά που μου έχει βγει να πω μέσα μου πως αυτός είναι ο έρωτας της ζωής μου. Ωστόσο εκείνος θέλει να φύγει στο εξωτερικό για περαιτέρω σπουδές. Μου έχει πει να τον ακολουθήσω κι ότι θα βρούμε μια λύση. Όμως εμένα αυτό μου έχει δημιουργήσει φοβερό άγχος. Σκέφτομαι οτι δεν θα πετύχει κι ότι κι αν πάω μπορεί να με παρατήσει επειδή είναι μικρότερος και να έχω χάσει τόσα χρόνια από την ζωή μου και μετά να είμαι \"μεγάλη\" και λέω ότι θα το τελειώσω. Άλλες φορές σκέφτομαι οτι να ζήσω το τώρα κι ότι γίνει γιατί πραγματικά πρώτη φορά νιώθω έτσι κι ότι μπορεί όντως να χάσω κάτι καλό.
Απάντηση - Κέλλυ:
Απευθύνοντας το ερώτημά σου σε κάποιον αρκετά μεγαλύτερο σου, το σίγουρο που θα μπορούσα να σου πω και να το κρατήσεις σαν συμβουλή ζωής είναι ότι ‘ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι για να αλλάξουμε ζωή’.
Έχεις να πάρεις μία σοβαρή απόφαση και οι φόβοι του αβέβαιου σε αγχώνουν. Όμως, στη ζωή οφείλουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας να παίρνουμε αποφάσεις περισσότερο κινούμενοι από την εξέλιξη που θα έχει η ζωή μας, παρά από τους φόβους.
Τίποτα στη ζωή δεν μπορεί να σου δώσει εγγύηση για το μέλλον. Εάν πράγματι νιώθεις ότι με αυτόν τον άνθρωπο έχετε χτίσει μία σχέση αλληλοεκτίμησης, κατανόησης και εμπιστοσύνης και, όπως λες, είναι ο έρωτας της ζωής σου, δεν έχεις παρά να συζητήσεις μαζί του τους φόβους σου και, παράλληλα, να σκεφτείς το πλαίσιο του τι σημαίνει να τον ακολουθήσεις.
Εσύ, εργάζεσαι κάπου αυτή τη στιγμή; Θα πρέπει να αφήσεις τη δουλειά σου και να βρεις καινούργια στη νέα χώρα; Είναι σημαντικό να συζητήσετε από κοινού τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να φύγετε μαζί με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Κάθε απόφαση ενέχει ρίσκο, όμως αν κάτι το θέλουμε πολύ, οφείλουμε και να το πολεμήσουμε.
Το θέμα της διαφορετικής ηλικίας, δεν το άγγιξα, καθώς πιστεύω ότι η ηλικία δεν είναι παρά μόνο ένας αριθμός. Για να σου ζητήσει να τον ακολουθήσεις, φαντάζομαι ότι και εκείνος έχει σκεφτεί κάπως πιο ώριμα τα πράγματα. Αυτό μόνο εσύ μπορεί να το γνωρίζεις.
Εύχομαι να πάρεις την καλύτερη απόφαση για εσένα!
Γιαγιά Κέλλυ
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !