Ερωτήσεις-Απαντήσεις
Θέμα: Αρρωστοφοβία ...αν υπάρχει αυτή η λέξη
Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας εκ των προτέρων.. δεν ξέρω αν έκανα καλά και αν αφορά αυτό που με απασχολεί η όμορφη σελίδα σας ...ομολογώ ότι ήθελα από κάπου να πιαστώ απόψε.. πώς θα γίνει να μην αγχώνομαι για την υγεία μου;;; έχω σοβαρά θέματα υγείας που με ταλαιπωρούν από μωρό αλλά εξαντλήθηκα....και νομίζω ότι με βαρέθηκε και η μητέρα μου και ο άντρας μου .. πάθαινα ασφυξίες γιατί υπήρχε σοβαρός λόγος και κανένας δεν με κοίταξε σοβαρά μέχρι που μπήκα έκτακτα για χειρουργείο....παθαίνω συνέχεια πράγματα και νιώθω ότι δεν έχω να τα πω σε κανέναν...περνάω κάθε μέρα έντονο τρόμο μόνη μου γιατί τους κούρασα όλους στη ζωή μου τι με συμβουλευετε να κάνω;;;;;; προσπαθώ πάρα πολύ να μένω ψύχραιμη και όντως οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν πόσο φοβάμαι ... Απάντηση - Μαργαρίτα: Γλυκειά μου Ζωή …με το τόσο όμορφο όνομα!
Καταρχήν να σου ευχηθώ να έχεις μία όμορφη χρονιά και φέτος να καταφέρεις να κάνεις την αρχή βάζοντας «φρένο» στους φόβους που σε εμποδίζουν να απολαμβάνεις την καθημερινή σου ΖΩΗ.
Το πρώτο βήμα, είναι να ανοιχτείς… και χαίρομαι πολύ που το έκανες, έστω και σε μία «ανώνυμη» σελίδα.
Αυτό, για μένα, υποδηλώνει ότι θέλεις πραγματικα να βοηθηθείς, οπότε, γιατί να μην κάνεις και το επόμενο βήμα? Να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού;
Είναι σίγουρο ότι εντοπίζοντας τους λόγους, θα εντοπίσεις και τους τρόπους λύσης. Γιατί φοβίες έχουμε όλοι και σε περιόδους έντονου στρες αυτές μεγεθύνονται και μας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις, κάτι που σε πολλούς ανθρώπους επιδεινώθηκε και μέσα στην περίοδο του κορονοιου.
Η υγεία είναι πρωτεύον ζήτημα και είναι καλό να σε απασχολεί, αλλά από τη «θετική» της πλευρά, δηλαδή την πρόληψη και τη φροντίδα της με θετικό πρόσημο, όχι με άγχος και αρνητικές προβολές.
Αλλά για να γυρίσει 180 μοίρες ο τρόπος που την βλέπεις, πρέπει να μιλήσεις και να βρεις και να κατανοήσεις τι τροφοδοτεί τον φόβο μιας επικείμενης αρρώστιας.
Οι κοντινοί μας άνθρωποι, πολλές φορές δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν αντικειμενικά, γιατί ο φόβος μας γίνεται και δικός τους και εκφράζονται με άτσαλο τρόπο, γι αυτό και χρειάζεται η κρίση και συζήτηση με κάποιον πιο αντικειμενικό και γνώστη όπως είναι ένας ψυχίατρος/ψυχολόγος που θα σε καθοδηγήσει σωστά.
Όπου μένεις, κάνε μία κίνηση να αναζητήσεις σε δημόσιες δομές ή αν μπορείς και ιδιωτικά τη βοήθεια που χρειάζεσαι!
Το πρώτο βήμα το έκανες…θα χαρώ να μάθω τη συνέχεια!
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι,
Γιαγιά Ρίτα