Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Ρώτησε τώρα!

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέμα: Αρρωστοφοβία ...αν υπάρχει αυτή η λέξη

Χριστίνα:
Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας εκ των προτέρων.. δεν ξέρω αν έκανα καλά και αν αφορά αυτό που με απασχολεί η όμορφη σελίδα σας ...ομολογώ ότι ήθελα από κάπου να πιαστώ απόψε.. πώς θα γίνει να μην αγχώνομαι για την υγεία μου;;; έχω σοβαρά θέματα υγείας που με ταλαιπωρούν από μωρό αλλά εξαντλήθηκα....και νομίζω ότι με βαρέθηκε και η μητέρα μου και ο άντρας μου .. πάθαινα ασφυξίες γιατί υπήρχε σοβαρός λόγος και κανένας δεν με κοίταξε σοβαρά μέχρι που μπήκα έκτακτα για χειρουργείο....παθαίνω συνέχεια πράγματα και νιώθω ότι δεν έχω να τα πω σε κανέναν...περνάω κάθε μέρα έντονο τρόμο μόνη μου γιατί τους κούρασα όλους στη ζωή μου τι με συμβουλευετε να κάνω;;;;;; προσπαθώ πάρα πολύ να μένω ψύχραιμη και όντως οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν πόσο φοβάμαι ...
Απάντηση - Μαργαρίτα:
Γλυκειά μου Ζωή …με το τόσο όμορφο όνομα!

Καταρχήν να σου ευχηθώ να έχεις μία όμορφη χρονιά και φέτος να καταφέρεις να κάνεις την αρχή βάζοντας «φρένο» στους φόβους που σε εμποδίζουν να απολαμβάνεις την καθημερινή σου ΖΩΗ.

Το πρώτο βήμα, είναι να ανοιχτείς… και χαίρομαι πολύ που το έκανες, έστω και σε μία «ανώνυμη» σελίδα.
Αυτό, για μένα, υποδηλώνει ότι θέλεις πραγματικα να βοηθηθείς, οπότε, γιατί να μην κάνεις και το επόμενο βήμα? Να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού;
Είναι σίγουρο ότι εντοπίζοντας τους λόγους, θα εντοπίσεις και τους τρόπους λύσης. Γιατί φοβίες έχουμε όλοι και σε περιόδους έντονου στρες αυτές μεγεθύνονται και μας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις, κάτι που σε πολλούς ανθρώπους επιδεινώθηκε και μέσα στην περίοδο του κορονοιου.

Η υγεία είναι πρωτεύον ζήτημα και είναι καλό να σε απασχολεί, αλλά από τη «θετική» της πλευρά, δηλαδή την πρόληψη και τη φροντίδα της με θετικό πρόσημο, όχι με άγχος και αρνητικές προβολές.
Αλλά για να γυρίσει 180 μοίρες ο τρόπος που την βλέπεις, πρέπει να μιλήσεις και να βρεις και να κατανοήσεις τι τροφοδοτεί τον φόβο μιας επικείμενης αρρώστιας.

Οι κοντινοί μας άνθρωποι, πολλές φορές δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν αντικειμενικά, γιατί ο φόβος μας γίνεται και δικός τους και εκφράζονται με άτσαλο τρόπο, γι αυτό και χρειάζεται η κρίση και συζήτηση με κάποιον πιο αντικειμενικό και γνώστη όπως είναι ένας ψυχίατρος/ψυχολόγος που θα σε καθοδηγήσει σωστά.

Όπου μένεις, κάνε μία κίνηση να αναζητήσεις σε δημόσιες δομές ή αν μπορείς και ιδιωτικά τη βοήθεια που χρειάζεσαι!
Το πρώτο βήμα το έκανες…θα χαρώ να μάθω τη συνέχεια!

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι,

Γιαγιά Ρίτα
Share this Post:

Έχεις Ερωτήματα & Προβληματισμούς για τη ζωή;

Ένας "Cyber Παππούς" σου δίνει τις απαντήσεις!

Χρειάζεσαι μια συμβουλή;

Η ομάδα του wise2gether αποτελείται από εθελοντές ενηλίκες 65+, που είναι εδώ να ακούσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σου, με εφόδιο τη σοφία, την εμπειρία και την αγάπη για τους νέους ανθρώπους.

Μέσα από τη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία του  wise2gether που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο μπορείς να «συναντηθείς» με τους cyber παπούδες για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Γιατί WISE2GETHER?

Στόχος του wise2gether είναι η προώθηση της διαγενεακής συμφιλίωσης και διάδρασης διαφορετικών γενεών, μέσα από την :

- υποστήριξη των νέων από μεγαλύτερους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να είναι η γιαγιά ή ο παππούς τους, και έχουν το χρόνο και την ευαισθησία να νοιαστούν για τα ερωτήματά τους

- ενθάρρυνση των ανθρώπων στο τρίτο στάδιο της ενήλικης ζωής τους να ασχοληθούν με την τεχνολογία, να ενεργοποιηθούν απαντώντας σε ερωτήματα πάσης φύσεως των νέων ανθρώπων, βάσει της πολύχρονης εμπειρίας και γνώσης τους, και να βρουν ακόμα ένα λόγο να είναι ενεργοί και χρήσιμοι στην κοινωνία.

 WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !

Πώς λειτουργεί;

Συμπληρώνεις την παρακάτω φόρμα. Η ερώτησή σου θα απαντηθεί από έναν από τους Cyber Παππούδες του wise2gether που διάβασε το αίτημά σου.

Εντός ολίγων ημερών, θα λάβεις απάντηση στο email σου.

Tα αιτήματα -κατόπιν έγκρισης- δημοσιεύονται ανώνυμα, προκειμένου να ενισχύσουν τον στόχο της Δράσης wise2gether, την προώθηση του διαγενεακού διαλόγου.

WISE2GETHER - ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ !