Διαγενεακή δράση 65+ «Βοηθός ερμηνευτή για μία μέρα!»

Μία ημέρα μάθησης, ερμηνείας & αλληλεπίδρασης με τα παιδιά και τα εκθέματα

Είσαι 65+ με δημιουργική διάθεση?

Στο πλαίσιο της  Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η ΑΝΤΑΜΑ  υλοποιούν, την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρες 17:00-20:00, τη διαγενεακή δράση «Βοηθός ερμηνευτή για μία μέρα!» για 15 άτομα 65+ στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, που στόχο έχει να δείξει έμπρακτα πώς τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο!

Εστιάζοντας στον άξονα «Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης», τα πρώτα 15 άτομα 65+ που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της ερμηνείας στο Μουσείο, αλληλεπιδρώντας με τα παιδιά και τα εκθέματα.

Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο που τα περιβάλλει και έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να σκεφτούν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν.  Η συμμετοχή 15 ενηλίκων 65+ που θα εφαρμόσουν πρακτικές ερμηνείας, θα ενδυναμώσει τη μουσειακή εμπειρία όλων των εμπλεκόμενων.

Η δράση αποτελεί προάγγελο του εξάμηνου σεμιναρίου  «Ερμηνευτής στο μουσείο» για  ενήλικες 65+,  το οποίο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, με την υποστήριξη του «ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος».

Η Δράση «Βοηθός Ερμηνευτή για μία μέρα !» θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), σε 2 χρονικές ζώνες ως εξής : 17:00-18:15 & 18:45-20:00

Δηλώσεις συμμετοχής από τις 3 έως και τις 14 Μαΐου στο τηλ.  210-3312995-6, εσωτ. 110 (09:00 -16:00)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

 

Γίνε ''Ερμηνευτής στο Mουσείο”

Η ΑΝΤΑΜΑ και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ''Ερμηνευτής στο Mουσείο”, με στόχο την ενεργή συμμετοχή των ενηλίκων 65+ στη βιωματική εκπαίδευση, ώστε, στη συνέχεια, να μπορούν να δρουν ως εθελοντές βοηθοί ερμηνευτών.

Το Έκπαιδευτικό πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, θα είναι 6μηνης διάρκειας και θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

  • συνδέσουν σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και θεωρίες μάθησης με τη μουσειακή εκπαίδευση,
  • να  εξοικειωθούν με το μουσείο και την εκπαιδευτική του αξιοποίηση,
  • αξιοποιήσουν τα μουσεία ως ένα πολύτιμο εργαλείο πολιτισμού, μάθησης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και εξέλιξης ικανοτήτων,
  • εξοικειωθούν με πρακτικές εθελοντικής προσφοράς.

Απώτερος στόχος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και κινητοποίηση των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνουν κοινωνικά ενεργοί, και η ενίσχυση των διαγενεακών σχέσεων, μέσω της αλληλεπίδρασης των γενεών στα προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε ή/και να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μας email στο: contact@antama.gr