Κλείνουμε το μάτι στη Ζωή!

/

Η ΑΝΤΑΜΑ ιδρύθηκε το 2020 με όραμα να ενδυναμώσει και να γεφυρώσει τους ανθρώπους ηλικίας 65+ με συνομήλικους και νεότερους στην Ελλάδα , να προωθήσει την ενεργό γήρανση και να συντελέσει στη μείωση του ηλικιακού ρατσισμού, ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας, συμπεριληπτικής και, ταυτόχρονα, πιο ανοικτής προς όλους.

Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με την υλοποίηση δραστηριοτήτων, που συνδυάζουν την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, για τη βελτίωση της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των ανθρώπων ηλικίας 65+, την προώθηση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και τη σύνδεση διαφορετικών γενεών μέσα από τη διαγενεακή αλληλεγγύη και το διαγενεακό διάλογο.

Συμμετοχή σε Διαγενεακή έκθεση φωτογραφίας !

photo_monopatiazois

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ???
Μικροί- Μεγάλοι, ‘ΜΑΖΙ’, βγάλτε και στείλτε μας την πιο τρυφερή, αστεία, σημαντική, «δυνατή» σας φωτογραφία! Μια εικόνα που για εσάς «φωτογραφίζει» την «Αγάπη που ενώνει τις Γενιές» !

Ηλικιακός Ρατσισμός

intergenerational inclusion solidarity antama

Το ξέρατε ότι o διαχωρισμός και η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων, βάσει ηλικίας ονομάζεται ηλικιακός ρατσισμός ; Στην Ευρώπη, 1 στους 3 μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους και 1 στους 2 νεότερους αναφέρεται να γίνεται στόχος ηλικιακού ρατσισμού;

wise2gether

wise2gether

Το wise2gether είναι μία δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία που προωθεί και στηρίζει τη διαγενεακή επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο. Είναι ένα σύγχρονο παράθυρο επικοινωνίας που προσκαλεί τους Νέους να απευθυνθούν σε ηλικιακά μεγαλύτερους και πιο έμπειρους ανθρώπους για προσωπικές συμβουλές πάσης φύσεως.

Λόγω του Covid-19, η ΑΝΤΑΜΑ τηρεί σε κάθε δράση της τις ειδικές συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.